Supplement minder gezond voor bloeddruk dan vis

6 maart 2013
Uit een onderzoek van de  University of Pennsylvania zijn Omega-3-vetzuren uit vis beter voor een gezonde bloeddruk, dan de vetzuren uit een visoliesupplement.

De onderzoekers hebben in muizen gekeken hoe de omega-3-vetzuren in het lichaam werken. Het visvetzuur DHA verlaagt de bloeddruk door de verwijding van de bloedvaten te beïnvloeden. Door ionkanalen te activeren, worden ionen als natrium, kalium en calcium sneller in en uit de spiercellen van de vaten gelaten waardoor de bloeddruk in het vat optimaal blijft.

Natuurlijk DHA

Opvallend was dat kunstmatig DHA in supplementen deze ionkanalen niet activeert; alleen natuurlijk DHA lijkt dus de bloeddruk te verlagen. Het onderzoek benadrukt het belang van het eten van vette vis. Ook moet er volgens de onderzoekers kritisch gekeken worden naar het soort omega-3-vetzuren in visoliesupplementen.

De resultaten van het onderzoek verscheen in twee artikelen in het tijdschrift Proceedings of the National Acadamy of Sciences.

Bron: Gezondheidsnet

Bookmark the permalink.

Comments are closed.