Mediterraan dieet vermindert kans op hartproblemen

26 februari 2013

Een dieet rijk aan olijfolie, noten, verse groenten, fruit en vis verlaagt de kans op hartproblemen, hersenbloedingen en andere hartkwalen. Dat blijkt uit een nieuwe Spaanse studie.

De bevindingen komen overeen met die uit eerder onderzoek, maar in eerdere onderzoeken was het bewijs zwakker dan in deze studie. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in The New England Journal of Medicine.

Voor de studie werden de gegevens bestudeerd van bijna 7500 mannen en vrouwen met overgewicht, diabetes of andere risicofactoren voor hartaandoeningen. Ze varieerden in leeftijd van 55 tot 80 jaar. Zevenenvijftig procent van de deelnemers waren vrouwen.

In deze studie werd gekeken naar het effect van verschillende diëten op het hart. Na vijf jaar werd de studie afgebroken, omdat de gunstige effecten van het mediterrane dieet zo duidelijk waren.

Bron: Gezondheidsnet

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.