Botoxbehandeling geen alternatief maagverkleining

3 februari 2013

Amerikaanse onderzoekers halen de resultaten van experimentele botoxbehandelingen onderuit die als alternatief voor een permanente maagverkleining zouden gelden. Botoxinjecties in de spierlaag van de maagwand helpen niet om af te vallen.

Dat onderzoekers verbonden aan de Mayo Clinic in Rochester hebben hun resultaten gepubliceerd in het medisch-wetenschappelijke blad Clinical Gastroenterology and Hepatology, zo schrijft NRC Handelsblad.

Placebo

De Amerikanen hebben bij de zestig deelnemers geen significant gewichtsverlies geconstateerd na een botoxbehandeling. De deelnemers, zowel die in de experimentele als de placebogroep, hebben een paar kilo gewicht verloren tijdens de studie. De onderzoekers constateren dat er een groot placebo-effect optreedt bij deze behandeling. Dat zou de eerdere wisselende resultaten kunnen verklaren.

Spierverslapper

Bij de alternatieve behandeling zou de Botox, ingespoten in de spierlaag van de maagwand, de maag minder snel leeg maken. Patiënten zouden hierdoor minder gaan eten en een permanente maagverkleining zou zo voorkomen worden.

Bron: Artsennet

Bookmark the permalink.

Comments are closed.