Gezond oud worden door groene thee

8 februari 2012

Oudere mensen die veel groene thee drinken hebben minder last van beperkingen dan hun leeftijdsgenoten die dat niet doen. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna 14.000 Japanse 65-plussers.

Het Japanse onderzoeksteam heeft gedurende drie jaar gekeken naar functionele beperkingen die het normale leven beïnvloeden, zoals aankleden en wassen zonder hulp, een huishouden onderhouden of een wandelingetje maken en naar de eet- en drinkgewoonten die de deelnemers hadden.

Minder beperkingen

Uit het onderzoek bleek dat senioren die meer groene thee dronken, minder aangaven functionele beperkingen te ervaren. Van de theeliefhebbers (minimaal 5 koppen per dag) kreeg ongeveer 7 procent te maken met een beperking. Bij degene die (bijna) geen thee consumeerden was dit 13 procent.

Correctie

Volgens de onderzoekers is dit geen absoluut bewijs dat groene thee beschermt tegen alle functionele beperkingen, maar het lijkt er wel op. De senioren die iedere dag groene thee dronken hadden over het algemeen ook een gezondere leefstijl. Maar na correctie voor deze factoren bleef het effect van groene thee nog steeds aantoonbaar.

Bron: Gezondheidsnet

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.