App Zwanger & Eten vertelt over eten tijdens zwangerschap

15 februari 2012

App

De iPhone-app Zwanger & Eten probeert duidelijkheid te scheppen over goede maaltijden voor zwangere vrouwen. Een lijst met meer dan duizend producten laat aan gebruikers van de app weten hoe veilig het is om iets te eten of drinken tijdens de zwangerschap. De ontwikkelaar van de app werkte samen met verschillende experts op het gebied van zwangerschap en voeding.

Opgezochte producten zijn in Zwanger & Eten voorzien van een gekleurd icoon, waardoor het direct duidelijk is hoe veilig het is om iets te eten of drinken. Wil je weten waarom je een product beter kunt ontwijken, dan is het mogelijk om een uitleg te lezen door op een product te drukken.

Experts

Ontwikkelaar 6Hoog stelde de lijst van voedingsproducten samen met de hulp van een professor gynaecologie, twee verloskundigen, een voedingsdeskundige, een diëtiste, een kaasexpert en 15 moeders.

Het weekblad Vriendin hield voor de app een online onderzoek onder 700 vrouwen. Hieruit bleek dat 97 procent van de zwangere vrouwen twijfelt of ze bepaalde ingrediënten mogen eten of drinken. Een korrel zout is bij deze uitslag misschien wel vereist: het begrip ‘twijfelen’ kan immers ruim genomen worden door de deelnemers aan het onderzoek.

Bron: Innofood

Bookmark the permalink.

Comments are closed.