Kanker als gevolg van ernstig overgewicht neemt in Amerika toe

13 januari 2012

Steeds minder Amerikanen overlijden door kanker. Doctoren zien dat er wel steeds meer patiënten met kanker als gevolg van obesitas zijn.

Elk jaar schat The American Cancer Society (ACS) het aantal nieuw verwachte gevallen van kanker en sterfgevallen in de Verenigde Staten. De ACS bundelt in het rapport de meest recente gegevens over de frequentie van kanker, sterfte en overleven.

Ongezonde leefstijl

De ACS schat dat in 2012 een derde van de sterftegevallen veroorzaakt door kanker gevolg is van roken en een derde het gevolg is van overgewicht, obesitas, weinig beweging of een slechte voeding.

Obesitas verhoogt risico

Het rapport laat zien dat de sterftecijfers met kanker als oorzaak van 1990 tot 2008 bij mannen met ongeveer 23 procent en bij vrouwen met ongeveer 15 procent zijn gedaald. Doctoren zien echter steeds meer gevallen van slokdarm-, alvleesklier-, en nierkanker voorkomen. Obesitas is een hoogrisicofactor voor deze vormen van kanker en borstkanker.

Obesitas bestrijden zoals met de anti-rook campagne

Onderzoeker Dr. Dariush Mozaffarian, verbonden aan de Harvard School of Public Health, zei tegen de nieuwswebsite The voice of America, dat hij gelooft, dat net als het groeiende aantal Amerikanen dat gestopt is met roken, ze ook van de obesitas af kunnen komen. Volgens Dr. Mozaffarian moeten de ambtenaren van de Amerikaanse volksgezondheid de anti-rookcampagne als model gebruiken om mensen in te lichten over de gevolgen van obesitas om hun dieet te verbeteren.

Bron: VoedingNu

Bookmark the permalink.

Comments are closed.