IGrow app helpt bij een goed gewicht en tips voor je kind

20 januari 2012
Met iGrow kunnen ouders het gewicht en de lengte van hun kind bijhouden. Met behulp van tips over een gezond gewicht helpt de Applicatie ouders op de hoogte te blijven van de gezondheid van hun kinderen.

De smartphone applicatie is ontwikkeld door TNO. Deze organisatie volgt sinds 1955 de groei en ontwikkeling van Nederlandse kinderen, onder andere via de Landelijke Groeistudies.

iGrow

De app is voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar. Door de meet-en weeggegevens van hun kinderen in iGrow in te voeren worden de groeidiagrammen volgens de Vijfde Landelijke Groeistudie met daarin de gegevens van het kind getoond. Daarnaast krijgt men leeftijdsafhankelijke informatie en tips voor een gezond gewicht.

Android

De applicatie iGrow is (vooralsnog) alleen voor Android smartphone’s te downloaden. TNO hoopt in 2012 verder uit te kunnen breiden met meer informatie over een gezond gewicht en meer locaties in de buurt om te kunnen bewegen zoals speeltuinen en zwembaden. Ook een iPhone-versie is voorzien.

Apps voor Nederland

TNO neemt met de iGrow-applicatie deel aan de wedstrijd “Apps voor Nederland”, een wedstrijd waarbij wordt gezocht naar innovatieve toepassingen van open data van de overheid. Zo maakt iGrow gebruik van open data van Staatsbosbeheer om ouders te laten zien waar zij met hun kinderen in de buurt de ruimte hebben om te kunnen bewegen.

Bron: VoedingNu

Bookmark the permalink.

Comments are closed.