Meer maagproblemen tijdens feestdagen

23 december 2011

Eén op vier mensen in Nederland heeft last van maagklachten. Tijdens de feestdagen hebben deze mensen meer last van deze problemen door het consumeren van vette hapjes en alcoholische versnaperingen.

Maag Lever Darm Stichting

Veel voorkomende maagklachten zijn zure oprispingen, pijn in de maag, misselijkheid, pijn achter het borstbeen, een opgeblazen gevoel en braken. De Maag Lever Darm Stichting wil door het geven van tips helpen om maagklachten in deze periode zo veel mogelijk te voorkomen. Met een gezonde voeding en leefwijze kunnen veel klachten voorkomen worden en bestaande klachten verminderd.

Probeer daarom tijdens de feestdagen gezond, gevarieerd en vezelrijk te eten. Schep bij het kerstdiner dus ook groenten op. Eet rustig en kauw het eten goed, hierdoor geniet je extra van de heerlijke feestmaaltijd. Vermijd grote en vette maaltijden.

Keuzes maken

Als je kunt kiezen tussen vlees of vis, kies dan voor vis en probeer sausjes en dressings te vermijden. Alcohol, pepermunt, chocolade, koolzuurhoudende dranken en sterk gekruid eten kunnen ook maagklachten veroorzaken. Wees dus voorzichtig met het nuttigen van deze producten.

Gasvormende voedingsmiddelen zoals bonen, koolsoorten, ui en prei. Die kunnen je namelijk een opgeblazen gevoel geven. Tot slot benadrukt de Maag Lever Darm Stichting dat je nee moet durven zeggen als je buik vol zit.

Bron: Gezondheidsnet

Bookmark the permalink.

Comments are closed.