Verhit voedsel geeft meer energie dan rauw voedsel

14 november 2011

Verhit voedsel geeft meer energie aan het lichaam dan rauwe producten. Dat blijkt uit onderzoek van de Harvard University in de Verenigde Staten.

Volgens de onderzoekers begon de mens twee miljoen jaar geleden met het verhitten van voedsel. Vanaf toen kregen mensen sterkere lichamen en grotere hersenen. De wetenschappers denken dat het lichaam verhit voedsel beter kan verteren. Bij rauw voedsel zou een groter deel niet goed verwerkt door het lichaam.

Verhit versus rauw
De onderzoekers deden een test met twee groepen muizen. De ene groep kreeg veertig dagen alleen rauw voedsel. De andere groep kreeg hetzelfde voedsel maar dan gekookt. De muizen uit de laatste groep hadden een gezonder gewicht en beschikten over de gewenste hoeveelheid energie.

Volgens de wetenschappers van Harvard zouden huidige tabellen met voedingswaarden op verpakkingen niet correct zijn omdat ze geen rekening houden met de wijze waarop het voedsel is bereid.

Bron: VMT

Bookmark the permalink.

Comments are closed.