Ruim 60 procent stelt toiletbezoek uit

8 november 2011

Ruim 60 procent wacht wel eens bewust met naar de wc gaan, blijkt uit onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting. Door toiletbezoek uit te stellen, kunnen problemen met de ontlasting ontstaan.

toiletbezoek, ontlasting, stoelgang, maag, darmen

De belangrijkste redenen om te wachten met een toiletbezoek zijn vieze wc’s, de aanwezigheid van andere mensen, te weinig tijd hebben of nemen en niet buiten de deur kunnen poepen. Verder blijkt uit het onderzoek dat 56 procent van de respondenten weleens iets te lezen meeneemt naar het toilet.

Spijsvertering

Gezond toiletgedrag is net als voeding, voldoende drinken en bewegen van invloed op een goed functionerende spijsvertering. Het kan problemen met de stoelgang voorkomen en verminderen. Onder gezond toiletgedrag wordt verstaan: direct naar het toilet gaan bij het voelen van aandrang, rustig de tijd nemen en een goede houding aannemen.

WC Doeboek

Om aandacht te vragen voor gezond toiletgedrag en het taboe rond de stoelgangte doorbreken, lanceert de Maag Lever Darm Stichting het WC Doeboek. Het WC Doeboek is ontwikkeld in samenwerking met de makers van het vrouwenmagazine Flow.Het boek bevat moppen van Max Tailleur, strips van Jan Jans en de Kinderen, tegelstickers met mooie spreuken en columns van onder andere Viggo Waas en Aaf Brandt Corstius. De opbrengst van het WC Doeboek komt ten goede aan de Maag Lever Darm Stichting.

Bron: Gezondheidsnet

Bookmark the permalink.

Comments are closed.