Nieuwe verordeningen additieven goedgekeurd

15 november 2011

Behalve de verordening additieven (toevoegingen) in voedselingrediënten (met stevia) heeft de Europese Commissie ook de verordening additieven in levensmiddelen goedgekeurd.

De 2 verordeningen bevatten 2 nieuwe lijsten.

Additieven in levensmiddelen
De verordening die betrekking heeft op additieven in levensmiddelen maakt gebruik van een lijst met additieven die ook beschikbaar is in een online databank.

Deze lijst is bedoeld om consumenten, levensmiddelenbedrijven en controleautoriteiten in staat te stellen om makkelijk vast te stellen welke additieven in een bepaald levensmiddel zijn toegestaan.

De toegelaten toepassingen van additieven worden voortaan opgenomen volgens de categorie levensmiddelen waaraan zij mogen worden toegevoegd.

In sommige producten zijn bijvoorbeeld maar een beperkt aantal additieven toegestaan. En in producten als niet-gearomatiseerde yoghurt, boter, compote, deegwaren, gewoon brood, honing, water en vruchtensap zijn zelfs helemaal geen additieven toegestaan.

Deze verordening treedt in juni 2013 in werking. De EU geeft de levensmiddelenbedrijven deze respijtperiode om zich aan te kunnen passen aan de nieuwe regelgeving.

Additieven in voedselingrediënten
De tweede lijst heeft betrekking op additieven in voedselingrediënten, zoals andere additieven, enzymen, aroma’s en voedingsstoffen.

Lees hier het volledige artikel in EVMI

Bron: Innofood

Bookmark the permalink.

Comments are closed.