Newtricious genomineerd for Accenture Innovation Award

15 november 2011

Newtricious heeft een drankje op basis van ei ontwikkeld om de oogziekte Macula Degeneratie te voorkomen. Het drankje is hiermee genomineerd voor de Accenture Innovation Award, in de categorie ’Consumer Products and Agri’.

“Wij zijn als Newtricious zeer vereerd met deze nominatie en willen de media-aandacht graag gebruiken om de bekendheid van deze oogaandoening te vergroten. Op dit moment is er geen behandeling voor deze ziekte mogelijk en is vroege diagnose en preventie dus zeer belangrijk,” zegt Jos Nelissen, General Manager van Newtricious.

 

Innovation Award

Accenture organiseert de Innovation Award om bedrijven te huldigen die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie. Op 10 november reikt de jury de award uit voor innovaties in categorieën als Public Service & Health en Consumer Products & Agri.

Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie

Bij Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie (LMD) gaat de gele vlek op het netvlies, die zorgt voor het centrum van het gezichtsveld, geleidelijk slechter functioneren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat voeding een grote rol speelt in de preventie van LMD. De laatste jaren zijn er steeds meer aanwijzingen dat luteïne, een belangrijk onderdeel van de gele vlek, beschermt tegen LMD.

Eieren bron van luteïne

Luteïne is een geelkleurig pigment dat voorkomt in eieren, maïs en groene bladgroenten zoals spinazie, broccoli en boerenkool. Omdat luteïne in vet oplosbaar is, heeft het vetten nodig om goed opgenomen te worden in het lichaam en dus ook het oog. Eieren zijn een belangrijke bron van luteïne. Het voordeel van eieren is dat de opname zeer efficiënt verloopt aangezien de luteïne al gebonden is aan de vetten van het ei, waardoor de darm het makkelijk  opneemt.

Newtricious maakt gebruik van dit principe en ontwikkelde een ei met een extra hoog gehalte luteïne. Dit ei wordt verwerkt als ingrediënt in een speciaal ontwikkeld drankje dat makkelijk kan worden genuttigd.

Bron: VoedingNu

Bookmark the permalink.

Comments are closed.