Kiwi’s als bloeddrukverlager?

17 november 2011

Je kunt beter drie kiwi’s per dag eten, in plaats van een appel, om de dokter op afstand te houden. Dit geldt in ieder geval voor mensen met een licht verhoogde bloeddruk.

kiwi, appel, fruit, bloeddruk, hoge bloeddruk, antioxidant

Een onderzoeksteam van het Oslo University Hospital liet ruim honderd mensen voor een periode van acht weken dagelijks een appel of drie kiwi’s eten. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 55 jaar en zij hadden allemaal een licht verhoogde bloeddruk. Het fruit werd aan een eetpatroon toegevoegd, verder veranderde er niets.

De kiwi’s hadden een positieve invloed op de bloeddruk. Volgens de onderzoekers komt dit door het antioxidant luteïne. Dit actieve component in het fruit zou de bloeddruk verlagen.

 

Andere wetenschappers zijn echter sceptisch. Het effect is maar bij een kleine groep mensen onderzocht. Zij zien de kiwi dan ook niet als wondermiddel. Wel past de vrucht prima in een gezonde leefstijl, bestaande uit onder andere een verantwoord eet- en beweegpatroon.

Bron: Gezondheidsnet

Bookmark the permalink.

Comments are closed.