Geen voedingsrichtlijnen maar individueel advies

14 november 2011

Voedingsrichtlijnen zijn op populaties gericht, niet op het individu. Iedereen moet dan ook een uniek voedingspatroon hebben afgestemd op hun unieke genotype om gezond te blijven.

Dit vertelde Bruce German, voedingswetenschapper en directeur van Food for Health Institute van de University of California, donderdag tijdens het Zuivelforum dat de Nederlandse Zuivel Organisatie organiseerde.

Gezonder worden

Preventie is het belangrijkste aspect van gezondheid volgens German. Het Food For Health Institute is met verschillende preventieprogramma’s bezig waarbij mensen leren hun eigen gezondheid te meten en hoe zij het kunnen verbeteren. Zo is het instituut bezig met het Food for Health Education Program waarbij kinderen zelf hun gezondheid leren meten.

Foods for Health Institute Education Program

Kinderen krijgen na het meten advies over hoe zij gezonder kunnen worden. De kinderen worden gemotiveerd om de adviezen op te volgen door argumenten te krijgen die goed bij het individuele kind passen. Dus niet zuivel consumeren voor sterke botten, maar om groter te worden.

Zuivelindustrie

German wil dat de Food For Health projecten wereldwijd worden overgenomen. Hij is van mening dat mensen die hun eigen gezondheid kunnen ‘lezen’ beter gaan werken aan hun gezondheid dan door de hedendaagse richtlijnen. De zuivelindustrie in Nederland is volgens German de geschikte groep om dit project wereldwijd uit te voeren. ‘De zuivelindustrie van Nederland is wereldwijd erg groot. Zuivel is een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding en de zuivelconsumptie zal toenemen omdat mensen daar tegenwoordig veel tekorten in hebben’, Aldus German.

Bron: VoedingNu

Bookmark the permalink.

Comments are closed.