Eet Wijzer app past zich aan aan jouw agenda

23 november 2011

Vanaf vandaag kan iedereen zich door zijn smartphone laten helpen bij het regelmatig eten. De Eet Wijzer App van het Voedingscentrum ‘leest’ de agenda en geeft praktische tips op het moment dat ze nodig zijn.

Uit onderzoek van GfK onder 2200 mensen blijkt dat 41 procent van de Nederlanders graag gezonder wil gaan eten. Maar voor veel mensen is dit makkelijker gezegd dan gedaan. 57 procent heeft behoefte aan meer praktische informatie. Een diëtist kan je helpen met het ontwikkelen van een regelmatig eetpatroon dat bij jou past en praktische tips geven. Daarnaast introduceert het Voedingscentrum de gratis Eet Wijzer app, vanaf vandaag gratis te downloaden voor iPhone en Android.

Agendascan

De Eet Wijzer is de eerste app die automatisch gekoppeld wordt aan de persoonlijke agenda op de smartphone. De app scant de agenda op bepaalde trefwoorden, zoals bijvoorbeeld vergadering, uit eten of tennisles en geeft daarbij advies en gerichte eettips.

Leefstijl

De Eet Wijzer app laat bovendien zien waar kansen liggen voor een gezondere leefstijl. Na het scannen geeft de app aan op welke gebieden er ruimte is voor verbetering, passend bij de persoonlijke leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan regelmatiger eten, gezonder kiezen, kleinere porties, gevarieerder eten of een goed voorbeeld geven aan de kinderen.

Tips

Op het trefwoord ‘Kerst’ kan de tip zijn om bijvoorbeeld lekker samen met de kinderen een kerstmenu te koken of om niet alle kerstsnacks tegelijkertijd op tafel te zetten. Gedurende twee weken ontvangt men acht tips die passen bij de dagelijkse activiteiten. Na twee weken vindt er weer een agendascan plaats voor nieuwe tips.

Bron: Gezondheidsnet

Bookmark the permalink.

Comments are closed.