Agis schrapt dieetadvisering ui het aanvullend pakket

3 november 2011

‘Zorgverzekeraar Agis steunt mensen die een dieetadvies nodig hebben niet.’ Dit stelt de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) in een reactie op zorgverzekeraar Agis die dieetadvisering in 2012 uit de meeste aanvullende pakketten schrapt.

Zorgverzekeraar Agis heeft besloten dieetadvisering te schrappen uit zijn meeste aanvullende polissen. Slechts in één (dure) polis is dieetadvisering gehandhaafd. Dit heeft het bedrijf op zijn website bekend gemaakt. De NVD vindt de keuze van Agis onbegrijpelijk en maakt zich zorgen over de effecten voor patiënten en verwacht toenemende kosten van de zorg.

€ 0,32 per maand
Jaarlijks gaan 250.000 mensen om medische reden voor begeleiding naar de diëtist. De NVD heeft eerder uitgerekend dat voor € 0,32 per maand alle verzekerden met een aanvullende verzekering gebruik kunnen maken van vier uur dieetadvisering.

Andere zorgverzekeraars
De NVD constateert dat de opmerking van Minister Schippers dat verzekeraars naar verwachting bereid zouden zijn dieetadvisering op te nemen in de aanvullende verzekering in het geval van Agis onjuist was. Schippers deed haar uitspraak toen de dieetadvisering uit het basispakket werd geschrapt.  Ook andere verzekeraars maken binnenkort de polisvoorwaarden bekend. De NVD raadt verzekerden die verwachten in 2012 dieetadvisering nodig te hebben, de polisvoorwaarden hierop goed te bekijken.

Bron: VoedingNu

Bookmark the permalink.

Comments are closed.