Aanvullende zorgverzekering fors duurder

8 november 2011

Steeds meer zorgverzekeraars maken hun premies bekend. Voor de aanvullende verzekering gaan consumenten in 2012 fors meer betalen. Verhogingen van 10 procent en hoger zijn geen uitzondering.

De meeste verzekeraars verhogen de premie van de basisverzekering met slechts enkele procenten. Maar de aanvullende verzekering wordt fors duurder. Onder embargo heeft Independer.nl gehoord dat de kosten voor veel aanvullingen met meer dan 10 procent stijgen, met uitschieters tot 40 procent.

Overstappen

Deze premiestijgingen schudden consumenten duidelijk wakker. De belangstelling om over te stappen is veel groter dan vorig jaar. De cijfers van afgelopen week laten zien dat op dit moment een miljoen consumenten willen overstappen.

Premies

Verzekeraars hebben tot 19 november de tijd om hun nieuwe premies bekend te maken. Zodra 60 procent van de premies bekend is, kun je de  zorgverzekeringen van 2012 vergelijken op independer.nl.

Vergoeding dieetadvies

Vanaf 2012 wordt dieetadvies niet langer standaard vanuit het basispakket vergoed. Wilt u dieetadvies voor het komende jaar verzekeren, bekijk dan goed in welk aanvullend pakket dit wordt vergoed. Let op, het is niet verplicht om het basispakket en het aanvullend pakket bij dezelfde verzekeraar onder te brengen.

U kunt ook overwegen u niet aanvullend te verzekeren en de kosten voor dieetadvies voor eigen rekening te nemen. Kortdurende begeleiding van jaarlijks 3 tot 4 bezoeken kost ongeveer 120 tot 150 Euro per jaar. Uitgebreider begeleiding van 6 tot 8 bezoeken kost 240 tot 300 Euro per jaar.

Gebaseerd op een artikel van Gezondheidsnet.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.