Netzolekker.nl: Multiculturele kookvideo’s

24 oktober 2011

Netzolekker.nl is gelanceerd door Kijk op Diabetes om voorlichting te geven over hoe gangbare recepten uit verschillende culturen op een gezondere manier bereid kunnen worden om de kans op diabetes type 2 te verkleinen.

Netzolekker.nl is onderdeel van de voorlichtingscampagne Kijk op Diabetes. De nieuwe website over koken bestaat uit twintig kookvideo’s die elke dag van de week een gangbaar recept bieden. Bij elk recept wordt besproken hoe het gezonder te bereiden.

Multiculturele kookvideo’s
De verschillende kookvideo’s op Netzolekker.nl bestaan uit bekende gerechten uit de Hindoestaanse, Hollandse, Marokkaanse en Turkse keuken. Els Dijkstra, voedingsdeskundige van het Voedingscentrum, en vier verschillende vrouwen bereiden samen de populaire en veel gegeten maaltijden. De voedingsdeskundige geeft tijdens het bereiden tips over hoe het gezonder kan.

‘We willen mensen niet op de vingers tikken, maar met kleine stapjes laten zien dat zij zelf invloed hebben om hun leefstijl aan te passen’, aldus Dijkstra.

Minder diabetes
Onderzoek heeft uitgewezen dat een gezonde leefstijl de kans op diabetes type 2 met de helft kan verkleinen. Met Netzolekker.nl wil Kijk op Diabetes mensen erop wijzen dat zij met kleine aanpassingen hun eetpatroon al gezonder kunnen maken en de kans op diabetes type 2 hiermee kunnen verlagen.

Bron: VoedingNu

Bookmark the permalink.

Comments are closed.