Hoeveel eieren mag je nu per dag?

30 oktober 2011

Een ei hoort erbij. Maar hoe zit het nou precies? Hoeveel eieren mag iemand per dag, of per week eten? Voor eens en altijd duidelijkheid.

Eieren zijn rijk aan cholesterol. Omdat cholesterol een risicofactor is voor hart- en vaatziekten, vindt de Gezondheidsraad dat er niet te veel cholesterolrijke voedingsmiddelen gegeten moeten worden. Daarom is al jarenlang het advies van het Voedingscentrum: de consumptie van drie eieren per week past in een gevarieerde voeding. Maar dit maximum hoeft niet voor iedereen gelijk te zijn. Volg je het Hippro dieet dan eet je naast eieren geen andere bronnen van cholesterol zoals vet vlees, volle zuivelproducten, koekjes en chips. En kan men gerust een eitje meer eten.

Richtlijnen Voedingscentrum

De vraag is dus of de richtlijnen van het Voedingscentrum nog wel actueel zijn? In Amerika en Groot Brittannië mag je wel 1 ei per dag eten.  Dit advies is gebaseerd  op de resultaten van recente grootschalige onderzoeken.  Hieruit blijkt dat het eten van 6 tot 7 eieren per week in de regel het risico op hart- en vaatziekten niet doet toenemen, zelfs niet na 14 jaar consumptie achter elkaar. Een ei levert behalve cholesterol bovendien ook belangrijke essentiële voedingsstoffen. Voor diabeten en personen met een familiale hypercholesterolemie blijft de aanbevelingen van het Voedingscentrum nodig.

Bron: Hippro eiwitdieet

Bookmark the permalink.

Comments are closed.