Begin niet op dinsdag met een dieet

17 oktober 2011

Ben je van plan op dieet te gaan om te gaan afvallen? Begin niet op eigen houtje op een dinsdag, want afvallers die op die dag van de week beginnen zijn hun goede voornemens het snelst weer vergeten.

Dit stelt Tesco Diets, een Britse afslankwebsite, die 2000 mensen ondervroeg die het afgelopen jaar probeerden af te vallen. Degenen die zelf op zondag of maandag aan een dieet begonnen, raakten het meeste gewicht kwijt. Waarschijnlijk zijn mensen aan het begin van de week gemotiveerder om een gezonde start te maken.

Goede voornemens
Dinsdag is geen goed begin. Mensen die op dinsdag startten, hielden zich meestal binnen een week al niet meer aan hun goede voornemens. Zij waren na hun dieetpoging vaak zelfs zwaarder dan daarvoor.

Drie keer per jaar
De meeste vrouwen doen drie keer per jaar een poging tot afvallen, zo bleek uit het onderzoek. De meesten geven het op vrijdag op, na een stressvolle werkweek. Verveling, gebrek aan wilskracht en troosteten zijn de voornaamste redenen om naar ongezond voedsel te grijpen.

Begeleiding helpt
Mensen die onder begeleiding van bijvoorbeeld een diëtist gaan beginnen met afvallen, zijn in een sterkere positie. Een diëtist kan je motiveren en voorbereiden op mogelijke valkuilen en men kan gezamenlijk de mogelijke moeilijke momenten in kaart brengen. Mocht je toch een keer afwijken van jouw voornemens, dan is er ook geen man overboord, pak je voornemen erna meteen weer op, dan valt de schade meestal wel mee. Als men weet dat men na een week of twee weken weer een afspraak met de diëtist heeft, helpt dit vaak ook om het dieet vol te houden en maakt de dag waarop je start minder uit.

Wilt u een afspraak maken om onder begeleiding van een diëtist in Amstelveen af te vallen, neem dan contact op met Marlies Henning en maak een afspraak.

Bron: Gezondheidsnet

Bookmark the permalink.

Comments are closed.