Voedingsnota van DCN: meer nadruk op adviesrol diëtist

15 september 2011

De dag vóór Prinsjesdag krijgt het parlement al zijn eerste koffertje binnen. Namelijk de ‘Voedingsnota’ van Diëtisten Coöperatie  Nederland. De coöperatie wil dat de diëtist meer in beeld komt bij Nederlanders.

Op maandag 19 september, de dag van de Diëtisten, overhandigt Diëtisten Coörperatie Nederland (DCN) een koffertje met de ‘Voedingsnota’ aan Renske Leijten, woordvoerder Gezondheidszorg van de SP. Leijten is tegen het verwijderen van dieetadvisering uit het basispakket en strijdt hier hard voor. DCN vindt haar daarom de aangewezen persoon om de nota aan te geven.

Diëtisten meer in beeld
‘De diëtist is nog niet genoeg in beeld. De gewone Nederlander is zich er nog niet bewust van dat hij ook naar de diëtist kan voor advies over gezonde voeding’, vertelt Willy Gilbert-Peek, voorzitter van DCN. ’Mensen denken meestal dat de diëtist alleen bedoeld is voor personen die doorverwezen worden door een arts. Dit beeld willen wij veranderen met behulp van deze nota.’

Gratis voedingsanalyse
In het koffertje van de nota zitten ook tegoedbonnen voor een gratis online voedingsadvies voor alle Kamerleden en ministers.

Ook de rest van Nederland maakt kans op een gratis voedingsanalyse. DCN deelt op 19 september, naast komkommers en tomaten, flyers uit op straat met het statement ‘Gun jezelf het advies van een professional en haal het beste uit je voeding!’. Waarmee 100 keer gratis voedingsanalyses te winnen zijn.

Bron: VoedingNu

Bookmark the permalink.

Comments are closed.