Voeding voor 50-plussers

15 september 2011
50-plussers hebben meer eiwit, vitamine B12 en vitamine D nodig. De behoefte van ouderen is hoger, terwijl zij minder voedingsmiddelen innemen, want ze raken sneller verzadigd. Het maakt het er voor de voedselproducent niet makkelijker op.

In het Restaurant van de Toekomst in Wageningen vond gisteren het seminar ‘Voeding_voor_vitale_50 plussers’ plaats. Hier werd ingegaan op de behoeften en wensen van ouderen en wat de ontwikkelingen zijn.

Eiwitrijk tussendoortje
Ondervoeding is een groot probleem bij ouderen. Stan Mertens, directeur van Foodquest, wil hier met het product Bouwsteentjes een bijdrage aan leveren. Tijdens de bijeenkomst gaf hij uitleg over zijn bedrijf en product.
Foodquest maakt tussendoortjes met extra veel calorieën en een hoge concentratie eiwitten. Ze zijn klein, verzadigen niet veel, en er is zelfs een variant voor moeilijk slikkende mensen. Daarnaast is het een echte lekkernij en ziet het er uit als een mooie traktatie. Het tussendoortje is dus erg geschikt voor ouderen en tegenwoordig ook te verkrijgen in de C1000 waardoor ook thuiswonende ouderen er gebruik van kunnen maken.  

Portiegrootte
Food Connect, producent van kant en klare thuis bezorgde maatlijden, vertelde tijdens de bijeenkomst dat zij veel contact met hun consumenten hebben om de portie per persoon zoveel mogelijk naar hun wensen aan te passen.
Hannie van Leeuwen, oud tweede Kamerlid CDA, vertelde tijdens het symposium over haar eigen ervaringen met voeding als oudere. Ze maakte nog een kritische opmerking over de afbeeldingen van de maaltijden in de folders van Food Connect. Zij raad aan de portie vlees op de plaatjes  kleiner te maken. Dat ziet er volgens haar voor de meeste ouderen te groot uit en hierdoor minder aantrekkelijk.

Bron: VoedingNu

Bookmark the permalink.

Comments are closed.