Bijna helft Nederlanders koopt groenten in glas

5 september 2011

Bijna de helft van de Nederlanders (45%) koopt regelmatig groenten in glas. Dat blijkt uit onderzoek van “nSites Consulting”, uitgevoerd in opdracht van de Europese federatie van verpakkingsglas FVE. De onderzoekers hebben consumenten in 17 landen ondervraagd. Nederlandse consumenten grijpen het vaakst naar groenten in glas.

Gemiddeld koopt 14% van de ondervraagde Europeanen regelmatig in glas verpakte groenten. Bij 38% van de Nederlandse consumenten is glas de meest aangeschafte verpakking van groenten.

Viviika Remmel, European marketing manager food van O-I, verklaart dat glas groenten optimaal beschermt en de smaak van producten optimaal conserveert. Bijna twee derde (65%) van de respondenten is het met deze visie eens. Een ander voordeel is dat consumenten in de winkel precies zien wat ze kopen. Verwerkte groenten passen in een gezond voedingspatroon. De vitaminen en mineralen blijven door de hedendaagse efficiënte manier van verwerken goed intact. Binnen circa 5 uur na het oogsten zitten de groenten vaak al in hun verpakking. De uitgekiende manier van verwerken zorgt dat de smaak en voedingsstoffen behouden blijven.

Een nadeel van groente in blik is dat er vaak veel zout (natrium) aan wordt toegevoegd. Teveel zou kan de bloeddruk verhogen.

Gebruik van groenten in glas of blik is dus niet slecht. Aangezien er wel veel zout wordt toegevoegd is het voor mensen met een verhoogde bloeddruk aan te raden vooral verse producten te kiezen. Variatie in soorten groente,  vers of voorverpakt is met name belangrijk.

De site versverwerktegroenten.nl bevat informatie, recepten en tips over verwerkte groente.

Bron: Foodprofs.nl

Bookmark the permalink.

Comments are closed.