Koolhydraatarm Diner recept: aubergine-tomaten ovenschotel

5 augustus 2011

Benodigdheden:

  • 1 aubergine in dunne plakken
  • zout en peper
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 6 tomaten in dunne plakjes
  • 2 el vers gehakte tijm

Bereiden:

Doe de plakken aubergine in lagen in een vergiet en bestooi elke laag met zout. Laat 30 minuten staan en dep de aubergine dan droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de aubergine
met de olie in de koekenpan en bak in 4-5 minuten zacht. Neem de aubergines uit de pan. Bak vervolgens de ui en de knoflook 3-4 minuten.
Doe daarna in een ovenschaal met een diameter van 20cm een laag tomaten, aubergine en een laag uien, waarbij je elke laag met zout, peper en tijm bestrooit. Ga door tot alle groenten op zijn en eindig met een laag tomaten. Sprenkel hier nog wat olie over. Strooi eventueel een laagje Zwitserse strooikaas bovenop. Bak 20-25 minuten in de oven.

Bron: Hippro dieetproducten

Bookmark the permalink.

Comments are closed.