Broodwisseldieet

Het Broodwisseldieet is een dieet waar men de ene dag brood (zonder boter en beleg) eet. Het brood dient volkoren en meergranen brood te zijn. Op de andere dagen kan ‘normaal’ worden gegeten, waarbij er in elk geval voldoende groente en fruit, zuivel en brood en een beperkt gebruik van snacks, snoep, frisdranken en alcohol mogen worden gebruikt.

Uit onderzoek blijkt dat het dieet voldoende B-vitamines en ijzer levert. De hoeveelheid calcium en vitamine A is minder dan twee derde van wat wordt aanbevolen. Aangezien het lichaam grote voorraden van deze voedingsstoffen heeft, zijn hier op korte termijn geen problemen door te verwachten.

Gezondheidsrisico’s
Omdat niet uitgesloten kan worden dat het dieet op de langere termijn te weinig voedingsstoffen levert, is het beter het niet langer dan 6 weken te volgen. Verder is het belangrijk dat je gezonde keuzes maakt op de dag dat je gewoon mag eten. Dat wil zeggen: eet volgens de Schijf van Vijf, neem niet te veel extra’s.

Bron:
www.voedingscentrum.nl

Bookmark the permalink.

Comments are closed.